Vergelijkende test / Mercedes EQA vs Volkswagen ID.4 in EV-duel

Geschreven door op

Overzicht

Découvrez notre prêt auto

Mercedes en Volkswagen introduceren met de EQA en ID.4 elektrische alternatieven in het o zo populaire segment van de middenklasse-SUV’s. Al is het maar de vraag of die inbreng ook zal volstaan om het grote publiek de overstap naar de elektrische auto te doen maken?

Het is allang geen geheim meer dat de batterij na verloop van tijd de brandstoftank zal komen vervangen. Een transitie die trouwens al even aan de gang is, zijnde dat die switch zich vooralsnog afspeelt in de hogere segmenten van het automobiele bestel. Alhoewel, zo stilaan doen EV’s ook hun intrede in de meer burgerlijke klasses. Zoals die van de gezins-SUV, het kwadrant waar de meeste autobouwers vandaag hun winstmarges veiligstellen.

Dat Mercedes met de EQA en Volkswagen met de ID.4 net in een dergelijk financieel zwaarwichtige categorie toch volop de kaart van de elektrische aandrijving durven te trekken, geeft vooral blijk van een sterk geloof in het eigen kunnen. Nu ook nog ons – en bij uitbreiding de rest van de goegemeente – overtuigd krijgen…

Verder lezen? Download GRATIS het volledige testverslag!
Prijs meer over de geteste versie
Score redactie NC
Bereken de leaseprijs van deze wagen