Eerste test / Toyota Yaris Hybrid : Nog even geduld

Geschreven door op

Overzicht

Découvrez notre prêt auto

Toyota is zowat klaar met de vierde generatie van zijn stadsauto Yaris. Die komt deze zomer op de markt, wij konden in avant-première al even kennismaken met de hybridevariant.

Er komen voor de Yaris zeker ook nog klassieke benzinemotoren van 1 en 1,5 liter, maar Toyota wil vooral scoren met de hybridevariant. Die was er ook al van de vorige generatie – in de meeste Europese landen en ook België genoot hij zelfs de voorkeur van de meerderheid van de klanten. Vandaar dat Toyota, toch een van de pioniers van dit soort aandrijving, zo zwaar inzet op hybride voor de nieuwkomer.

Zelfs de driecilinder op benzine van deze variant is een zowat volledig nieuw ontwerp, net als de (lichtere) lithium-ionbatterij en de (efficiëntere) elektrische motor. Het Hybrid Dynamic Force-systeem is afgeleid
van wat voor de grotere 2,0- en 2,5-­litermotoren in de hybride Corolla en Camry wordt gebruikt. In de nieuwe Yaris levert het 16 procent meer vermogen voor een circa 20 procent lager verbruik en dito CO2-uitstoot dan in het model van de vorige generatie. Maar er veranderde nog zoveel meer.

Verder lezen? Download GRATIS het volledige testverslag!
Prijs meer over de geteste versie NC
Score redactie NC